Storstadsresor

FOTBOLL  • VANDRING • UTFLYKT • BRA MATBADSTRÄNDER •  RESA • STORSTAD

 SKIDRESAN • HUSDJUR • HÄLSA • EKONOMI • ROLIGARE LIVHEM

Några dagar i en storstad - de bästa tipsen

Några dagar i en riktig storstad...


Visst, där finns alltid turistbroschyrer och böcker som listar allt, men där kanske man inte hittar guldkornen alltid. För det är ju inte det mest kända som som är viktigast alltid, att jaga ett turistattraktion som alla vill se kan betyda att du ägnar en hel dag åt en sak, och kanske till och med är lite besviken när du till sist åker upp eller tittar in i den där kända attraktionen.


Malecon i Havana


Storstadstips nummer 1: ett bra sammanfattande tips för kortare besök i en storstad är att inte ta i för mycket. Ta det lugnt, fokusera på ett par saker att göra varje dag och räkna med att det tar längre tid att förflytta sig än du tänkt. Det kanske behövs både buss och tunnelbana, byten och promenader, mycket som tar tid när du flyttar dig mellan två saker du tänkt njuta av eller låta dig roas av.

Särskilt om du har barn med dig, ta det lugnt och hitta på dom lite annorlunda sakerna som inte kräver köande och stress.


TipsOmAllt ger tips om vad du kan göra i storstäder du besöker. Vi ger inte någon totalt turistvägledning, inga guider till hela utbudet. Däremot tips, korta och långa, om vad du kan hitta i Köpenhamn, Barcelona, Berlin, London, Paris, Amsterdam, München...


Och fler kommer.


Välkommen att klicka in dig på våra storstadstips:


> KÖPENHAMN: Tips på vad du kan göra i

Byen.


> KÖPENHAMN ølrundan: Tips för pubrundan. Ölställen, småbryggerier och ölstugor i den danska huvudstaden.


> PARIS. Tips om allt du kan göra i Frankrikes huvudstad.


> MÜNCHEN. Tips om allt du kan göra i Bayerns huvudstad.


> BERLIN.Tips om nöjen, sevärdheter, attraktioner och andra saker att göra i den tyska huvudstaden.


> AMSTERDAM: Tips om nöjen, sevärdheter, attraktioner och en del lite udda saker att göra i Amsterdam.


> BARCELONA: Tips för en weekend med fotboll och långa nätter i den spanska storstaden.Några andra smarta tips för din resa:


> STREETSMART. Nyttiga tips om din personliga säkerhet i en främmande storstad.


> DYRASTE HOTELLEN. Tips om ställen att bo på för dig som vill lägga en halv månadslön på en övernattning.


> RÄDD ATT FLYGA? Tips om att hantera sin flygrädsla
TIPS 8 • Val d'isere, Frankrike


Närmare hundratalet liftar tar dig uppåt i ett skidområde som hör till Europas häftigaste och största. Val d'isere hänger ihop med Tignes och sammanlagt kan man åka en hel vecka utan att behöva köra i samma backe mer än en gång. Eller kanske väljer man just att köra i samma backe hela tiden, många har förälskat sig i pisterna runt La Grand Motte så att de håller sig där hela veckan. Och det är inte bara för den underbara snön och de njutningsfullt långa nedfarterna, utan också för utsikten och naturen. Här pratar vi 3 500 meters höjd. Svarta pisten La Sache leder hela vägen ner till Tignes för den som vågar. Väl därnere väntar, till skillnad från vad som gäller i imånga andra franska skidorter, en genuin liten by med karaktär och traditioner.


TIPS 9 • Aspen, Colorado, USA


Fyra liftsystem på fyra berg, lite olika men alla med den typiska torra snön där var och en kan känna sig snäppet bättre som skidåkare. Många håller Aspen, Colorado för USA:s bästa skidområde, inte minst på grund av klimatet. Byn ligger 2 500 meter över havet, de högsta pisterna börjar halvannan kilometer högre. Alltid gott och varmt och soligt. Här kan alla hitta exakt den skidåkning som passar. De djärva åker utmanande offpist, de som älskar fart och spänning susar ner på välpreparerade svarta och röda pister, de som älskar långa härliga salongsgolv att glida utför på – alla hittar lika lätt sina favoriter. Nöjen, service och sidoaktiviteter håller högsta amerikanska klass också.


TIPS 10 • Schladming, Österrike


Med 223 kilometer pist, 109 nya liftar och 87 genuina skidstugor - skidområdet Schladming-Dachstein kan kännas som ett oändligt skidäventyr. Avancerad åkning finns förstås men inriktningen är mycket på familjer och njutningsfullt röda pister. Här i ett av Österrikes största skidområden garanterar snökanoner i alla pister skidupplevelsen även milda vintrar. När dagens äventyr i backen börjar lida mot kväll finns chansen att fortsätta med kvällsåkning i de många upplysta pisterna. Eller varför inte pröva isklättring, rodel eller upplevelsebadet. After ski förstås, här finns Europas största afterskibar, Hohenhaus Tenne med fem våningar och plats för över 1 000 personer. Och ett otal andra barer och pubar.

FAMILJENS SKIDRESA. Så får ni ut mest av vinterns skidresa.


SVERIGEBÄST! Tips om Sveriges nio bästa skidorter.

KUL FÖR BARN I BIL. Tips om saker man kan hitta på i bilen under en långresa.