Skidresan

FOTBOLL  • VANDRING • UTFLYKT • BRA MATBADSTRÄNDER •  RESA • STORSTAD

 SKIDRESAN • HUSDJUR • HÄLSA • EKONOMI • ROLIGARE LIVHEM

Hitta mål för skidresan

Tips för bästa skidupplevelsen


Man behöver inte göra det alltför krångligt. Men chansen att familjens skidresa blir lyckad blir större om man tar sig tid att tänka igenom hur man vill ha det. Framförallt då sådant som riskerar att ta tid från skidåkningen och därför skapa irritation och missnöje.


De skiddagar man vill ha och betalar för bör inte naggas i kanten av köer vid incheckning, uthyrning, liftkortsköp, oändliga liftköer och allt annat oförutsett som kan dämpa glädjen inför att kasta sig utför i skidsemesterns första härliga åk.

Här finns också tipsen om det allra bästa världen kan erbjuda, de häftigaste pisterna och de bästa skidorterna i Kanada, Österrike, Italien, Frankrike. USA. Whistler Mountain, Aspen, Cortina, Schladming... alla bland världens bästa skidorter.


Här kanske inte familjens första skidsemester förläggs, men även till dessa skidorter av världsklass går charterresor från Sverige.


Vi tipsar också om skidorterna i de svenska fjällen som är lite extra, de som håller för en veckas åkning på sportlovet eller semesterveckan.


Hur noggrann man är med planering inför och val av resmål och skidort beror ju mycket på egna förväntningar och önskemål. Storasyster kanske är rena offpistvirtuosen och vägrar att ens sätta skidan i en pistad backe, medan lillbrorsan inte vågar sig ut i barnbacken utan föräldrarnas hjälpande hand. Pappa kanske helst vill sitta med en pilsner och sola på uteserveringen vid toppstationen, medan mamma verkar sikta mer på en karriär i störtloppets veterantour.


För många familjer är det viktigaste med skidsemestern att man är tillsammans, umgås och har trevligt. För andra är det kanske att var och en ska få optimal skidåkning för sin egen nivå. De flesta hamnar väl nånstans mitt emellan och kan säkert pussla ihop det hela så att alla blir glada och nöjda. I dag, när alla Europas cirka 1 600 skidorter och större skidanläggningar finns med detaljrika beskrivningar på internet, kan man hitta den perfekta resan och det bästa ressmålet. Det är bara att kasta sig in i sökandet.

Vi ger ger tips om några saker som underlättar att familjens resa blir den upplevelse och det minne för livet som den bör vara. Det handlar om själva resan – ska man ta tåg, flyg eller buss? Utrustning, kläder, skidskola, liftkort, säkerhet i backen – allt som kan vara bra att känna till inför skidresan. Vi ger också tips om skidorterna du ska välja om du vill ha maximal skidåkning, häftig after ski efter åkningen och party på kvällen.

VÄRLDSBÄST! Tips om vart du ska åka för att uppleva skidåkning en bra bit utöver det vanliga.


FAMILJENS SKIDRESA. Så får ni ut mest av vinterns skidresa.


SVERIGEBÄST! Tips om Sveriges nio bästa skidorter.

KUL FÖR BARN I BIL. Tips om saker man kan hitta på i bilen under en långresa.