Skidresan

Hitta mål för skidresan

Tips för bästa skidupplevelsen


Man behöver inte göra det alltför krångligt. Men chansen att familjens skidresa blir lyckad blir större om man tar sig tid att tänka igenom hur man vill ha det. Framförallt då sådant som riskerar att ta tid från skidåkningen och därför skapa irritation och missnöje.


De skiddagar man vill ha och betalar för bör inte naggas i kanten av köer vid incheckning, uthyrning, liftkortsköp, oändliga liftköer och allt annat oförutsett som kan dämpa glädjen inför att kasta sig utför i skidsemesterns första härliga åk.

Här finns också tipsen om det allra bästa världen kan erbjuda, de häftigaste pisterna och de bästa skidorterna i Kanada, Österrike, Italien, Frankrike. USA. Whistler Mountain, Aspen, Cortina, Schladming... alla bland världens bästa skidorter.

För många familjer är det viktigaste med skidsemestern att man är tillsammans, umgås och har trevligt. För andra är det kanske att var och en ska få optimal skidåkning för sin egen nivå. 

Vi ger ger tips om några saker som underlättar att familjens resa blir den upplevelse och det minne för livet som den bör vara. Det handlar om själva resan – ska man ta tåg, flyg eller buss? Utrustning, kläder, skidskola, liftkort, säkerhet i backen – allt som kan vara bra att känna till inför skidresan. Vi ger också tips om skidorterna du ska välja om du vill ha maximal skidåkning, häftig after ski efter åkningen och party på kvällen.