Spanska nakenbad
Nakenbada i Spanien

Här kan du hitta nakenbad i Spanien

I Spanien kan man helt lagligt bada och sola naken nästan var som helst. Vanlig hänsyn till andra är förstås lämpligt, och nakenbadandet är inte särskilt utbrett på de större stränderna. Bra att respektera det, men samtidigt går det ofta att hitta naknare delar av de flesta stränder. Våra tips ger dig access till stora och små nakenstränder i alla delar av Spaniens soliga kuster.


Playa del Muerto Almunecar

Playa del Meurto är en över en halv kilometer lång nakenstrand med sand och mjuka stenar tre kilometer västerut från centrala Almunecar. Kör 2 kilometer västerut från Cotobro längs strandpromenaden och parkera där vägen svänger inåt land. Stranden är skyltad här och du når den med en fem minuters promenad runt udden.

Förfriskningar finns i en kiosk och solstolar går att hyra.

Costa Natura Marbella

Sydväst om Marbella, drygt tre kilometer från Estepona, hittar du Costa Naturas väletablerade officiella strandkläder. Detta är en av Spaniens mest kända och äldsta stränder. Den mellersta delen av den långa stranden är reserverad för privat paradis Costa Natura Resort med hus och lägenheter. Båda ändarna av stranden är öppna och välkomnar alla som vill simma och sola utan kläder. Här hittar du alla slags bekvämligheter och service, barer, solstolar, hela satsen.

Cuimbra del Sol – Costa Natura Marbella

Costa Blanca. Vackra, mjuka rundade stenar på stranden, hundratals meter härlig strand, omgiven av höga klippor, tyst, mysigt och avskilt. Klart vatten - Cuimbra del Sol-stranden har allt. Det ligger fyra mil sydväst om Benitachell i norra delen av Costa Blanca. En klar dag kommer du att ha en fantastisk utsikt mot Balearerna.

Costa Brava


Costa Brava-kusten vid Barcelona erbjuder några pärlor för nakenbadare och nudister. Playa de Pals är en ett par kilometer lång strand nära Palafrugell. De officiella nakenstränderna är i små vikar och grottor vid södra delen av stranden. I närheten finns nakencampingen Relax Nat där man kan tälta eller hyra in sig i bungalows nära stranden.


Playa de Pals – Costa Brava

Costa Bravas kust nära Barcelona erbjuder några pärlor. Playa de Pals är en mer än en mil lång strand nära Palafrugell. De officiella stränderna ligger i vikar och grottor i södra änden av stranden. I närheten hittar du campingplatsen Relax Nat där du kan slå läger eller hyra utrymme i bungalower nära stranden.

El Torn – Tarragona Spanien

Den här stranden, en timmes resa söder om Barcelona, är en av landets största och mest populära. Precis intiill ligger en stor nakencamping.

Playa los Tusales – söder om Alicante

Playa los Tusales-stranden ligger trettio kilometer söder om Alicante. Du väljer väg N322 söderut som passerar Santa Pola till La Marina. Kör några kilometer till och de fantastiska vita stränderna och sanddynerna välkomnar dig. Denna speciella del sträcker sig hela vägen till Segura-floden.

Donana National Park – Huelva

Nakenbad nära Huelva. Cirka fyrtio kilometer sydost om Huelva i södra Spanien finns ett fantastiskt paradis för dem som söker privatliv och vill undvika de mest trånga stränderna. Detta område ligger i den berömda Donana National Park, bland annat känd för sina häckande flamingor. Det finns oändliga stränder; vissa delar är extremt avlägsna och nästan oåtkomliga på grund av brist på tillfartsvägar. Andra delar är lättillgängliga.


Playa de la Cantera – nordost om Bilbao

Playa de la Cantera ligger 20 kilometer nordost om Bilbao på den spanska nordkusten, Costa Verde. Denna strand är inte särskilt stor men mysig och bekvämt skyddad från de ibland starka vindarna i Biscaya Bay. Här är helt avklädning normalt bland de många turister och medborgare i Bilbao som föredrar den avskilda Cantera Beach nära vägen från Barrika till Plentzia.


Maspalomas – Gran Canaria

I Maspalomas på Gran Canarias södra sida breder vackra snaddyner ut sig i ett nästan ökenliknande strandomrde där nudister och nakenbadare från hela Europa hittat sitt paradis. Vidsträckta ytor där alla får plats, nära varandra eller avskilt. Och ändå ganska nära till Gran Canarias heta nöjes- och shoppinglivcentrum.