Nakenbad Mexiko

Himmelska stränder i Mexiko


Att bada naken blir allt populärare i Mexiko, landet som begåvats med några av de allra vackraste stränderna i världen.

Även i det konservativa Mexiko tänjer man gränserna för vad som betraktas för anständigt. Fler vill utforska nakenhet på de offentliga mexikanska stränderna, fler slänger kläderna och blir nudister, njuter av att bada utan blöta badkläder.

Inga regler finns, men bara några enstaka stränder är officiella i den meningen att de godkänts som nakenstrand av myndigheter. Men den sakens spelar väldigt liten roll.

Här är några tips om nakenstränder i Mexiko.

Gömda stranden söder om Cancun


Nudistens paradis i Mexico. Hidden Beach Resort Au Naturel Club är skapat för alla som ohämmat vill njuta av lyx, fantastiska stränder, härliga bad och spektakulära vyer över Karibiska havet. Dryga 40-talet små hus eller sviter några steg över den vita sanden till det gnistrande havet. Det är svårt att motstå denna nudistpärla i Kantenah på Riviera Maya, en timma söder om Cancun på Yucatanhalvöns östra sida. Här gäller all inklusive. Avskildhet eller gemensamma lekar och nöjen, beachparties, grillfester, jacuzzis, här finns det mesta och allt är naket och passar både par och singlar.

Romantiskt i Azulik, Tulum


Tiotalet mil söder om Cancun är en ekologisk oas bara för vuxna. Boende i strandnära små hus utan TV, telefon, eller luftkonditionering. Och utan kläder, en pärla för naturisten med låga priser och fantastiska naturscenerier. På ena sidan havet och stranden, på andra sidan tropisk djungel. Mest par, perfekt för smekmånaden och romantiska soluppgångar och mjuka stränder.


Enkelt och billigt i nudistområdet Zipolite vid Stillahavskusten


Enkelt och billigt. Zipolite i delstaten Oaxaca vid Stillahavskusten, inte långt från Huatulco har blivit västkustens stora nudistområde. Här finns inga lyxhotell, bra enkla småhotell och strandnära små boningar gäller, och prisnivå är ganska moderat, det mesta är mycket laid back. Allt är inte naket, den långa och ganska vilda stranden kan i bland bli uppdelad i “sektioner” för nakna respektive påklädda. Badet är en farlig njutning, starka strömmar och höga vågor gör att man får vara på sin vakt. Hit söker sig både vanliga turister och stora skaror hippies och backpackers. Inte minst hittar man många européer. Mycket droger är i omlopp, som nästan överallt i Mexico.Allt du behöver ha på dig är ett leende i Playa Sonrise


En leende strand. "Allt du behöver ta på dig är ett leende" är mottot för Playa Sonrisa på Costa Maya i Xcalak, strax norr om gränsen till Belize på Yucatans östra kust. Playa Sonrisa brukar beskrivas som ett bra val för den som vill komma bort från allt – inga kläder, inga mobiltelefoner, inga datorer eller sökare behövs eller kan användas. Enkla och ekologiska hotell, ofta utan elektricitet. Tropisk djungel, härliga stränder och Karibiska havet. Populärt bland barnfamiljer, lugn miljö och familjär stämning, måttliga priser.


Vuxet i Punta Serena


Vuxenstrand. Punta Serena Villas and Spa, bara för vuxna, är en av få resorts på Mexikos västkust för nakna och nudister. All inklusive, intimt, lugnt och mycket för par som vill ta det lugnt och relaxa. Nakenpooler, privat strand, nakenbadtunnor med utsikt över bukten. Magiska vyer, solnedgång över Stilla havet. Ligger i Tenacatita, Jalisco, ca 45 minuter från Manzanillo flygplats.