Nakenbad i Goteborg

Nakenbad nära Göteborg

Nakenbad i Göteborg

Var kan jag bada naken i Göteborg? Hitta Västkustens alla smultronställen, nakenbaden och naturistbaden från Strömstad i norr till Halmstad och Mellbystrand i söder. Och de sommarljuvliga klipporna ett långt stenkast från Göteborgs brusande storstadspuls.


Hitta de stora nakenbaden där massor av folk trivs nakna, umgås och har kul. Eller små undanskymda badvikar där du kan bada och njuta utan publik.

booked.net

Smithska udden, klippbad nära stan


Göteborg - nakenbad på Smithska Udden. Ett officiellt nakenbad längst söderut på halvön Näset i södra delen av Göteborg. Ett härligt klippbad med gott om stegar att ta sig upp ur vattnet på. Kanske inte så lämpat för småbarn. Soptunnor och toaletter finns vid textilbadet ett par hundra meter bort.


Hitta dit: Busslinje 92 till Näset. Bilburna parkerar längst ut på Smithska vägen. Nakenbad i första hand på den västra badplatsen, märkt "Stensholmen" på en klippa längs stigen. På östsidan är det lite mer blandat naket och påklätt.

Amundön söder om Göteborg


Amundön bjuder på ett härligt klippbad med rent friskt vatten. Att ligga på de solvarma klipphyllorna en vindstilla kväll när solen går ner är en riktig naturupplevelse. Bäst badar man på Drags näsa, området längst ut på udden mot sydväst. Blåsiga dagar går det alltid att hitta lä. Rent och fint, toa finns.

 

Hitta dit: Väg 158 söderut, till höger mot Billdal och strax därefter mot Brottkärr och Amundön. Buss 58 eller buss 82. Parkering och orienteringstavla nära Kindes båtvarv. En liten bro leder över till Stora Amundön. Enklast är att följa gångstigen åt höger efter bron. Ju längre ut på ön mot havet du kommer desto naknare är badplatser.

Nakenbad Bohus-Björkö


Göteborg/Bohus-Björkö. Havsbad för spontana nakenbad. Bohus-Björkö, grannö till Öckerö, bjuder nakenbadaren på släta klippor och salta bad.


Hitta dit: Från Göteborg åk väg 155 mot Öckerö. Åk förbi Torslanda till Lilla Varholmen. Tag här den gula färjan till Bohus-Björkö. Åk in i samhället, och parkera nära Björkö missionskyrka. Sedan går du till Timmerviken, som du hittar genom en mindre stig vid missionskyrkan.


Nakenbad Särö Kalven


Nakenbad i Göteborg på Särö. Härliga klippor och friskt hav men inga "bekvämligheter". Kalven är ett spontant nakenbad på Särö cirka 20 kilometer söder om Göteborg. Nakenbadet ligger längst ut på udden.


Hitta dit: Kör mot Särö som är skyltat på många ställen i södra Göteborg. Parkering vid naturreservatet Särö Västerskog där infotavla finns. Härifrån en promenad på knappt en kilometer i den vackra naturen. Kommer du med buss är det cirka två kilometer att gå till badet.