Nakenbad Skane

Sköna skånska nakenbad

I Skåne är det tätt mellan nakenbaden. Du hittar ditt smultronställe för nakenbad i vår lista med vägbeskrivningar. Här finns några av landets bästa nakenstränder, avskilda vikar och nakna dyner på Skånes väst- och sydkust och naturligtvis Österlens sjöna nakenstränder.

Nakenbad i city


Nakenbad i Malmö Ribersborg. En stor fördel med Ribersborgsbadets nakenavdelning, längst västerut på stranden, är väl lättillgängligheten och läget nära staden. Väl tilltagna ytor för att sola naken, även med visst insynsskydd och en härlig badbrygga med djupt vatten direkt, alltså inget för små barn. Kiosk och toalett finns i närheten. 


Hitta hit:

Från centrala Malmö västerut mot Limhamnsvägen. Följd denna i sydvästlig riktning fram till rondelllen vid Gejersgatan. Ta höger där, över järnvägsspåret och därefter till höger. Promenera över gräsmattan och sedan hittar du nakenbadet vid brygga 10. Buss 32 till Nordmannagatan funkar också. 

Nakenbad nära stan – Malmö Ribersborg

booked.net
booked.net

Helsingborg Knähaken


Nakenbad Knähaken i Helsingborg. Fin sandstrand en halvmil från Helsingborg och några kilometer norr om Råå. Den barnvänliga stranden är cirka 200 m lång och sträcker sig från bryggan i söder till stenpiren vid Knähakens fiskehamn i norr. Rent och snyggt för det mesta, badet som drivs av Helsingborgs kommun städas och ses över dagligen.


Hitta hit: Hit kommer man om man kör av från Planteringsvägen och följer Högastensgatan ut till havet. Naturistbadet ligger till höger och Råå Vallar till vänster. Det finns gott om parkeringsplatser. Det går även att ta sig hit med buss.

Skanör Svanrevet


Skanör. Svanrevet på norra spetsen av Skanör bjuder på en flera kilometer lång och underbar sandstrand med den rätta mjuka sanden och härliga bad för alla som vill känna sol och salta vatten ända in på huden. Badet är mycket välbesökt, en solig sommardag kan det vara svårt att hitta avskilda ytor om man nu föredrar det. Annars finns här gemenskap och gemyt, dessutom närhet till det mer organiserade nakenlivet i naturistföreningen Svanrevet och naturistcampingen Solhejdan.


Hitta hit:Med bil, trafikplats Vellinge södra mot Skanör. Fortsätt samma väg genom Höllviken till T-korsning med Mellangatan. ta höger och efter ett par hundra meter vänster på Hamngatan mot Skanör hamn där du parkerar. Därefter en promenad på några hundra meter norrut.


Sköna stränder i Sandhammaren
booked.net

Backåkra Sandhammaren


Mellan Löderup strandbad och Sandhammaren badar man naken, särskilt om man gillar gillar mjuk sand, sol, glittrande hav och mjuka dyner som ibland blir höga och ger lä i de små dalarna där man kan sola fritt som naturist, utan en kiosk, toa eller vattenkran inom synhåll. Kiosk och toa finns för all del i båda ändar av stranden men den är tre kilometer lång med gott om plats för alla. Vattnet är lagom grunt för barn, lagom djupt för vuxna. Bättre än så här blir det inte.


Hitta hit: Från kustvägen Ystad-Simrishamn ta av mot Sandhammaren fram till parkeringsplats till höger efter café och kiosk. Fortsätt åt samma håll till fots. Efter några hundra meter börjar nakenheten tillta. Stranden kan nås från andra hållet via avtagsväg till Backåkra. Följ vägen några kilometer fram till små parkeringsfickor, därefter promenerar du ner mot havet på stigar i småskogen

Ystad Sandskog


Nakenbad Ystad Sandskog. En smal, lite sluttande sandstrand med dyner och gropar för lä och avskildhet. Fin vit sand nära havet som ganska snabbt blir djupt här. Nakenstranden är cirka 500 meter lång och utgör en del av den flera kilometer långa sandstrand som sträcker sig från centrala Ystad till Kåseberga.


Hitta dit: Ta kustvägen från Ystad österut till första parkeringsplatsen efter Fredriksberg. Gå åt höger från parkeringen och följ stigen åt vänster. 

Ängelholm


Ängelholm. En bred härlig sandstrand i västerläge. med dyner och mjuk fin sand, omgiven av havet och tallskog. Här kan man hitta lä och avskildhet, men samtidigt mycket folk och bra gemenskap en härlig sommardag. Och passa på att njuta av den fantastisk utsikt mot mäktiga Kullaberg i söder.


Hitta hit: Följ skyltar ”stranden” och ”Råbocka camping” i Ängelholm. Parkera vid campingen och gå åt vänster, efter några hundra meter börjar nakenbadarna bli fler och fler och det är fritt fram att kasta av sig alla kläder.

booked.net
booked.net
booked.net

Yngsjö nära Kristianstad


Nakenbad i Yngsjö någon mil sydöst om Kristianstad. Lång och långgrund strand. Ett härligt kustavsnitt, rent och snyggt, mjuk och vacker sandstrand. Friskt vatten som ibland kan slå över i kallt, men mycket badvänligt för alla åldrar. Soptunna och toalett finns nära stranden, dock inget dricksvatten.


Hitta dit: Från Kristianstad åk väg 118 mot Åhus. Fortsätt till Yngsjö. Badet ligger ungefär 3 km söder om Yngsjö. Från parkeringsplatsen är det en halvkilometer till stranden. Skyltar finns för den som är osäker på var man kan slänga av sig kläderna helt och hållet.

Bada naken i Åhus

Hitta nakenbad i Åhus. Ett spontant nakenbad vid en fin sandstrand. Ganska långgrunt. Dyner ger lä och lite avskildhet i norra delen av stranden.


Hitta dit: Ligger cirka tre kilometer norr om Åhus. Kör mot Åhus camping och följ väg mot ”Sommarkoloni”. Kör förbi kolonin tills vägen svänger skarpt åt vänster där en grind till ”Rinkaby skjutfält” förhoppningsvis står öppen. Parkera längst bort på parkeringen och gå in i tallskogen på andra sidan en öppen plats, och ner mot havet. Först kommer ett område som ofta används som hundrastplats, därefter kommer nakenbadet.

booked.net