Nakenbad Halland
nakenbad Halland

Hallands hetaste stränder

Sand och klippor, långgrunt eller djupt – i Halland finns det mesta för den kräsne nakenbadaren. Från Kungsbacka till Mellebystrand– vi ger dig alla de heta stränderna där ortsbor och turister slänger kläderna.

Sköna dyner i Halland

Halmstad Tylösand


Tjuvahålan är ett spontant nakenbad åtta km väster om Halmstad strax söder om Tylösand. Tjuvahålan är ett klippbad, inte så barnvänligt. Bekvämligheter som dricksvatten, soptunna och dass saknas.


Hitta dit: Ta vänster vid skylten "Handikappbad" och parkera där. Från parkeringen är det sedan cirka 250 meter till badet. Med buss tar det ungefär 20 minuter att gå till badet.


Halmstad Heden


Heden är ett officiellt naturistbad i ett naturskyddsområde i södra delen av Östra stranden. En härligt lång sandstrand, långgrunt och idealisk för mindre barn. Toalettvagn vid parkeringen och soptunnor vis stranden. Inget dricksvatten.


Hitta dit: Cirka 5 km från Halmstad, nära E6-an och välskyltade Hagöns camping. Kör förbi campingen och så långt du kan komma på den lilla vägen. Parkera där denna tar slut och promenera cirka 150 meter över hed och klitter.

Hedens nakenbad
Nakenbad i Halmstad

Halmstad Vilshärad


Halmstad/Lynga. Mitt på den breda sandstranden mellan Vilshärad och Haverdal finns denna fantastiska tummelplats för glada nakenbadare. Slät och mjuk sand med höga dyner inåt land. Ett icke officiellt nakenbad söder om ån Skintans utlopp.


Hitta dit: Parkera vid Viken och gå norrut längs stranden. Eller kör till Lynga och parkera vid naturreservatets gräns. Gå därifrån rakt ner till stranden. En tredje möjlighet: parkera vid Haverdals strand och gå söderut längs stranden, en lite längre vandring men stranden är vacker och havet är nära hela tiden.

Laholm Mellbystrand


Nakenbad Mellbystrand. Ett officiellt nakenbad i Laholms kommun i norr delen av den drygt en mål långa stranden i Mellbystrand. Ett ett ibland omskrivet nakenbad som ibland pekats ut som "sexstrand" för swingers.

Anses vara Hallands största nakenstrand, både vad gäller antal besökare och yta. Stranden har inte bara öppna ytor med gott om plats, utan präglas också av dyner och avskilda små gropar kring en strandvall som löper längs hela nakenbadet. 

Hitta dit: Man når badet i höjd med Marias camping, promenera lite norrut från campingen. Parkering finns strax öster om campingen, där även toaletter och soptunnor finns.

Falkenberg Långaveka


Långaveka är en härligt långgrund sandstrand strax söder om Suseåns mynning söder om Falkenberg. Ett spontant nakenbad, mycket passande för mindre barn. Vattnet kan ibland vara bräckt på grund av närheten till Suseåns vattenflöde. Inget dricksvatten, men toalett finns vid parkeringen.


Hitta dit: Det är inte riktigt enkelt att ta sig till naturistparadiset Långaveka eller Vesslunda naturreservat som det officiellt heter. Inga lämpliga bussförbindelser finns. Vägarna den sista biten är mycket små. Ta av från E6 vid Heberg och kör i riktning Skrea. Sväng till vänster mot Boberg. Passera Suseån strax efter Boberg. Strax därefter till höger i sydvästlig riktning där flera av småvägarna leder till naturistbadet i området söder om Suseåns mynning.

Nakenbad Langaveka
Nakenbad i Halland

Varberg Getterön


Härligt klippbad på sydvästra delen av Getterön. Ett spontant nakenbad som helt saknar bekvämligheter men i gengäld bjuder på en slösande natur och ljuvliga badupplevelser.


Hitta dit: Tillfarten till Getterön är i norra delen av Varberg. Åk västerut förbi flygfält och campingplats tills du ser havet. Parkera där och gå söderut över berget.