Nakenbad i Frankrike

Naket i Frankrikesmå stränder och halva städer

Nakenbada i Frankrike


Frankrike erbjuder ett mycket stort antal nakenstränder och resorts somlockar turister från hela världen.

Här finns hela samhällen som är uppbyggda för naturister med all tänkbar service och attraktioner. Och undanskymda Atlantstränder där nakenheten är naturlig.

Agde/Cap d'Agde –  en nudiststad

Ett av dem mest populära resmålen, hit kommer nudister från hela världen. Naturismens huvudstad kallar många den här "staden" som ligger på ett näs i Medelhavet i cirka femton mil väster om Marseille. Shopping, småbåtshamn, banker, restauranger, nattklubbar, allt finns. Sandstrand är över två kilometer lång, och är en del av en två mil lång strand, långgrund och barnvänlig.
Hitta dit: Från Agde åk väg D32E10 till Cap d'Agde, och sväng vänster till Pharmacie Nature.


Bordeaux/Lacanau-Océan – längsta stranden

Bordeaux/Lacanau-Océan. Europas kanske längsta nakenbad ligger på en halvö några mil väster om Bordeaux. Med sju små avbrott för textilare vid de små samhällena, sträcker sig sandstranden nästan hundra kilometer från Soulac-sur-Mer i norr till Cap Ferret i söder.
Hitta dit: Från Bordeaux åk väg D1215 till Salaunes, och fortsätt på väg D6 till Lacanau-Océan.

Le Grau-du-Roi/Port Camargue – bred och lång

Le Grau-du-Roi/Port Camargue. Mjuka dyner och på en vidsträckt sandstrand tiotalet mil väster om Marseille. Tre kilometer lång och på sina ställen ganska bred.
Hitta dit: Från Le Grau-du-Roi åk väg D62b mot Port Camargue, ta av mot väg D255b, och fortsätt på en liten väg, ungefär 1 km till en P-plats.


Lucon/La Faute-sur-Mer – reservat

Lucon/La Faute-sur-Mer. En lång sandstrand i ett reservat 17 mil norr om Bordeaux.
Hitta dit: Från Lucon åk väg D746 till La Faute-sur-Mer. Gå sedan ner till stranden, och gå söderut ungefär 1 km, till reservatet.